17e Oranje Klassieker Rit Velp nodigt Klassieker liefhebbers uit voor deelname aan een “Koninklijke rit”.

Voor de 17e keer nodigt de organisatie van de O.K.R.V. eigenaren van klassieke voertuigen van 25 jaar en ouder uit om deel te nemen aan bijeenkomst op 27 april. Al 17 jaar lang start de rit vanaf de van Spaenallee voor Kasteel Biljoen en eindigt in het Villapark Velp, De rit gaat in samenwerking met de jubilerende Stichting Velp voor Oranje. 

Elk jaar heeft de O.K.R.V. wat speciale zaken in petto en een daar van is de speciale uitgenodigde klassieker. Dat is dit jaar de Ford Taunus 17m. De groeiende welvaart in het naoorlogse Duitsland spoorde Ford aan om een ​​lijn van grotere en duurdere auto’s te bouwen. De Ford Taunus 17M uit 1957 was de invulling hiervan. Het model had een stijl vergelijkbaar met de Amerikaanse 1956 Fords, met aanzienlijke staartvinnen voor Europese begrippen. Door de transatlantische zwierigheid van styling kreeg de auto de bijnaam “De barok Taunus”. Tegenwoordig zijn de zeker 10 jaar geproduceerde “zeventiens” behoorlijk schaars. De letter M staat trouwens voor “Meisterstück” of “Masterpiece”.

Inmiddels schreef de eerste deelnemer zich op 1 januari 2019 om 00:05:16 uur in voor de O.K.R.V. van 2019. Er is nog ruimschoots tijd en ruimte om in te schrijven voor de O.K..R.V. van 2019. Omdat de samenwerkende stichting Velp voor Oranje dit jaar 125 jaar bestaat is het thema van dit jaar “Koninklijk oranje”. Rijders kunnen zich bij dit thema met zichzelf en hun voertuig creatief laten inspireren hoe zij hier vorm aan geven! De O.K.R.V. organisatie zal natuurlijk ook invulling aan thema geven, maar deze blijft geheim tot 27 april!

Een deskundige jury zal ook dit jaar weer de mooiste, origineelste en meest bijzondere voertuig bekendmaken rond 19.45 uur in het Villapark. Rond de klok van 14.17 uur zal de karavaan vanaf de van Spaenallee afgevlagd worden. Bezoekers kunnen vanaf de van Spaenallee vanaf 13.00 uur de O.K.R.V. bezoeken of ’s avonds in het Villapark vanaf 18.17 uur tot 20.00 uur. De O.K.R.V. rit staat open voor alle voertuigen van 25 jaar en ouder. De voertuigen moeten wel aan een rit deel kunnen nemen van ongeveer 110 km. Onderweg zal gestopt worden bij een restaurant waar een speciaal O.K.R.V. menu samengesteld is. Deelname kan alleen via het inschrijfformulier op de site; https://okrv.nl/inschrijven-2019/