Koffieklets bij gemaal De Volharding Velp goed bezocht

25 Klassieke voertuigen waren naar de Lathumse Veerweg gekomen om bij het gemaal met klassiek vervoer samen te zijn. De rijders en het publiek konden ook het gemaal bezichtigen. Veel klassieker liefhebbers zijn techniekliefhebbers en toen de aankondiging volgde dat de pompen aangezet werden snelde menig klassieker eigenaar het gemaal binnen.

In het gemaal was, naast de uitleg door de gemaal vrijwilligers, een filmpje te zien met al het tot nu toe bekende beeldmateriaal van de Volharding. Het gemaal was speciaal voor deze activiteit open gegaan.

De oudste auto was een Delage van 1929 en de jongste een bijzondere Ford 6 cilinder uit 1995. Helaas liet de Delage zijn eigenaar even in de steek met wat startproblemen. Maar ook deze kon na wat sleutelwerk zijn weg vervolgen naar Rheden. Waarschijnlijk voelde de Delage zich op haar gemak bij de oude Stork pompen van het gemaal uit 1928!

Voordat de klassiekers definitief de winterstalling in gaan, werd er nog een bijeenkomst georganiseerd samen met de Vrienden van het gemaal de Volharding en gemeente Rheden, eigenaar van het gemaal. Van 11.00 uur tot 13.00 uur was er de mogelijkheid om lekker met elkaar te kletsen over de meegebrachte klassiekers of iets anders.

Het was boven verwachting druk, op deze koude zondag, gelukkig bleef het droog. Al met al een geslaagde dag.