De jubileum editie van de OKRV (Oranje Klassieker Rit Velp) is op Zaterdag 27 april 2024 in de nieuwe opzet verreden.

De organisatie had speciaal voor deze jubileumeditie (de rit werd voor de 20e maal georganiseerd) gekozen voor een afwijkend programma. Zoals gewoonlijk is er gekozen voor de startlocatie op de van Spaenallee voor kasteel Biljoen in Velp, waarbij rijders en publiek vanaf 12.00 uur tot aan de start om 13.30 uur de fraaie automobielen konden bewonderen en met de trotse eigenaren een gesprek konden aangaan. Wat een vrolijke gezichten en wat een prachtige collectie historie hebben we toch nog op de weg rijden!

 

 

Start van de toerrit  werd gewoontegetrouw door Dhr. Heersink (bewoner van kasteel Biljoen) middels de startvlag ingeluid, waarna de deelnemers de toertocht via de uitgezette route konden volgen. Na een mooie rit over voor velen toch wat minder bekende wegen eindigde de rit in het Hooper museum te Arnhem. Daar werden de deelnemers binnen de poorten van het museum onthaald met een heerlijke barbecue. Binnen in het museum, tussen de unieke collectie automobielen, waren aan de diverse tafels binnen de kortste keren geanimeerde gesprekken tussen de deelnemers onderling aan de gang, onder het genot van een drankje en het lekkere eten welke verzorgd werd door Vleesboerderij Garritsen uit Toldijk.

Last but not least is er door de vakjury tijdens het Concours d’Elegance natuurlijk ook met vakkundige blik gekeken naar het rijdend erfgoed. Uiteindelijk zijn er op basis van de opgestelde criteria  drie voertuigen / berijders geselecteerd en in het zonnetje gezet:

1e prijs: – Bert Kromkamp met een Buick Estate Wagon uit 1958

2e prijs: – Ruud Leenen met een Amilcar C4 Sport uit 1923

3e prijs: – Jeroen Heurnink met een Opel A Kadett Coupé uit 1964

Het idee wat wij als organisatie voor ogen hadden om met een kleinere groep deelnemers meer tijd te creëren om onderling een leuke afsluiting van deze mooie dag te bewerkstelligen, is gelet op alle positieve reacties de we hebben ontvangen, meer dan geslaagd. De komende edities van de OKRV zullen dan ook op een soortgelijke manier georganiseerd worden.

Op naar de 21e OKRV in 2025!