Waaruit bestaat nu eigenlijk “het Organisatiecomité”?

Alweer voor de 20e keer organiseren we met veel plezier een OKRV.

Maar voor velen is niet altijd duidelijk wie er achter de schermen de routes bedenkt, de boekjes samenstellen, afspraken met overheden maken, veilige ontvangst en vertrek mogelijk maken, de startbewijzen uitreiken, administratie bijhouden, koffie verdelen, de verkeersregelaars “regelen”, pauzeplekken bedenken, herinneringen verzorgen, enz. enz.  

Ja, het zijn al die mensen met zo’n oranje OKRV jas aan tijdens de rit zelf op Koningsdag, maar er gaat wel het een en ander aan vooraf.

Daarom wordt het eens tijd voor een kennismaking met de mensen die de jaarlijkse ritten mogelijk maken!

 

In willekeurige volgorde:

Hanneke Visser

Ik ben Hanneke Louwé- Visser, en ben sinds de allereerste keer dat er een OKRV was, in 2002 dus, er actief in betrokken geraakt. D.m.v. een piepklein oproepje van Jan Withaar in de Regiobode voor wie dat leuk vond om op Koninginnedag een klein rondritje te maken in de omgeving Velp, start bij Biljoen en eindpunt in het Villapark.

Het leek me leuk om meer te doen dan alleen te rijden, dus heb de eerste keer ook geholpen met koffieschenken en mensen verwelkomen op de van Spaenallee. En eigenlijk is dat nog niet veranderd! Ik vind het leuk om zoiets te helpen organiseren met andere enthousiastelingen, en allerlei diverse oldtimers met mensen die met plezier in deze omgeving komen rijden, te ontmoeten.

Vanaf de eerste keer kom ik met mijn Ami 6 Break uit 1968, deze rijdt het hele jaar door; uiterlijk onder de hand wel wat gebruikssporen, maar loopt als een tierelier. Daarnaast heb ik nog een BX uit 1991, een C15 uit 1993 en ben laatst per ongeluk aan een Eend uit 1986 blijven hangen! Citroën is wel het merk, dat blijkt, maar al die andere prachtige auto’s mogen er ook zeker zijn! En mensen een mooie dag bezorgen geeft de meeste voldoening, dus op naar ons vierde lustrum!

 

Maarten Hulleman (Voorzitter)

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Maarten Hulleman,  en ben sinds 2001 betrokken bij de OKRV. In het dagelijks leven sleutel ik beroepsmatig aan klassieke auto’s, en ben ik betrokken bij evenementen organisatie van een paar autoclubs. Destijds ben ik door Jan Withaar gevraagd om mee te denken over zijn idee om met koninginnedag een rit te organiseren. Sindsdien ben ik de vaste route-uitzetter en heb inmiddels al ruim 1800 km. OKRV op papier gezet. Meedoen in de organisatie heeft een hoop leuke vriendschappen opgeleverd, en het is ieder jaar weer even leuk om te doen. Zeker als het resulteert in enthousiaste deelnemers en een bonte stoet met maar liefst 150 fraaie klassiekers. Als liefhebber heb ik natuurlijk zelf ook enkele klassieke auto’s, twee Dafjes en een Citroen CX.

 

Michel Dubois (Secretaris)

Al vanaf mijn 18e verknocht aan Citroën, en ook altijd zakelijk of privé een Citroën op de parkeerplek. Als ik de vroegere versies had kunnen bewaren dan was het nu een mooie collectie oldtimers en youngtimers. Maar ja, kennis van nu is niet het besef van toen….  De beste herinneringen aan de 4 XM’s (D12 TD’s) die ieder meer dan 600000 km zonder problemen hebben beleeft. Een wensauto is er ook: een mooie originele Mehari 4×4 Sahara. Ooit staat er zo een hier in de garage.

Voorlopig moet ik het echter doen met een klassieke motor in wording: een van de weinig overgebleven Honda’s Goldwing 1200 LTD (1985), waarvan er maar 7351 van gebouwd zijn. In Nederland zijn er nog 4 rijdend, in Duitsland staan er nog 15 geregistreerd. Razend gecompliceerde techniek (het was de eerste motorfiets met computergestuurde sequentiele injectie, electronische nivo- en dempingsregeling met in totaal 3500 meter aan bekabeling om de handel aan elkaar te knopen.) Zij wordt gekoesterd qua onderhoud, maar er wordt wel behoorlijk veel mee gereden, zo’n 15000 km per jaar. Honda heeft zich destijds behoorlijk verslikt in dit project.

Door Bart Libochant in 2012 gevraagd of ik mee wilde rijden als motorbegeleider / verkeersregelaar en daarna een beetje “blijven hangen”. Dat krijg je met een leuk groepje mensen. Doe binnen de organisatie naast alles wat iedereen al doet (en dat is meer dan alleen maar gezellig avondjes bij elkaar komen) ook een deel van de website en schrijf af en toe wat.

 

Eveline van Sommeren

Toen ik klein was reden de auto’s letterlijk onder ons huis door. De wasstraat en werkplaats van de Fina benzinepomp en het garagebedrijf de Beuk bevonden zich op de begane grond onder onze flatwoning. Als je een garagebedrijf aan huis hebt dan krijg je de voorliefde voor auto’s en alles wat daar mee samenhangt met paplepel ingegoten. Dit was aan de Beukenweg in Velp. De appartementen dienden als personeelshuisvesting.

Fina Nederland is tot 1995 eigenaar geweest van het pand. Mijn vader, dhr. van Sommeren, was vanaf de nieuwbouw in 1959 in dienst van Fina Nederland als medewerker op dit tankstation. Een aantal jaren later kreeg hij de gelegenheid om het tankstation op pachtbasis te exploiteren. In 1974 werd het servicestation uitgebreid met een werkplaats met hefbrug en een magazijnruimte en vanaf dat moment tot de sluiting in 2009 heette het “Fina Autocenter De Beuk”.

Mijn echtgenoot, Maarten Hulleman, heb ik ontmoet doordat hij werkzaam was als monteur en verkoper bij mijn vader. Samen hebben we al veel autoplezier beleefd. We zijn veel op pad en organiseren veel rondom Dafjes en de Citroen CX.

 

Gerd Jan Dorland

Sinds 2001 ben ik betrokken bij de OKRV, eerst via scouting, als ondersteuning bij het parkeren van de auto’s en later als verkeersregelaar. Sinds 2011 ben ik bij de organisatiegekomen als webmaster / verkeersregelaar. Dit doe ik al die jaren al met veel plezier.

Zelf rijd ik in een Daewoo Kalos uit 2002, niet echt een oldtimer, dat klopt. Vind Oldtimers prachtig om te zien bij anderen. Zelf heb ik het geld en tijd niet voor om zo’n mooie oude bolide te kopen en te onderhouden.

 

Henry Wink (Penningmeester)

Mijn naam is Henry Wink en dit jaar gaat het de 12e keer worden dat ik help met de organisatie. Na 1 jaar mee gereden te hebben kwam ik via mijn werk in aanraking met 1 van de organisatoren. Van het 1 kwam het ander en na een vergadering bijgewoont  te hebben ben ik bij de organisatie gebleven.

Ik was altijd de vreemde eend in de bijt met mijn voorliefde van het merk Honda. De meeste organisatoren zitten in de hoek van de Citroens. Dus als Honda rijder ben ik de vreemde eend. Na al die jaren doe ik het nog steeds met veel plezier ondanks dat het op de dag zelf erg druk is. Je krijgt als organisatie zelf weinig mee van de rit omdat je op de begin/pauze/eindplaats moet zijn. Dat mag echter de pret niet drukken en we gaan er weer voor in 2024.

Elk jaar is het weer anders. Er zijn wel vaak dezelfde rijders maar elk jaar zitten er toch weer andere autos tussen en dat maakt het leuk. In 2024 zal het de 20e okrv zijn dus reden voor een extra feestje!

 

Henk Beijers

Als klein kind werd ik al als een magneet aangetrokken door auto’s. Ik herkende bijna alle automerken uit mijn hoofd. Ik speelde maar wat graag met Dinky Toys, en als ik met mijn moeder op straat liep trok ik regelmatig aan haar hand omdat ik weer eens een auto van dichtbij wilde bekijken. Ik herinner me nog goed dat ik met mijn vader bij kasteel Hoensbroek kwam, waar op het voorplein antieke wagens stonden. Van een van de eigenaren mocht ik in zijn T-Ford zitten. Dit vond ik geweldig! Mijn passie voor oldtimers was ontwaakt. 

Tot mijn 42e levensjaar bleven oldtimers mij passief bezighouden. Ik las er veel over en ik ging geregeld bij evenementen en musea kijken. Al jaren was ik rustig aan het kijken welke oude auto het beste bij mij zou passen. De keuze was heel moeilijk want ik vond, en vind nog steeds, alle wagens mooi. Uiteindelijk kocht ik een blauwe MGB roadster uit 1973 origineel in Nederland geleverd. 

In de loop van de jaren heb ik mij de techniek van de MGB, met hulp van anderen, voor een deel eigen kunnen maken. Met mooi weer trek ik er regelmatig op uit om mooie dagtochten te maken. Ik bezoek geregeld de evenementen van de MG Car Club Holland. Een vereniging die zich bezig houdt met het instant houden van alle wagens van het merk MG. Ik ben ook nog steeds te vinden op evenementen waaraan alle oude auto’s mogen deelnemen. Nu niet meer als bezoeker maar als trotse deelnemer.

Een paar jaar geleden nam ik deel aan de Koningsrit van de OKRV. Ik stond versteld van het gevarieerde aantal voertuigen op de unieke locatie aan de Van Spaenallee. De aansluitende rit zat goed in elkaar en voerde ons langs schitterende landschappen. 

In de informatiemap zat een briefje met de vraag of je wat wilde betekenen voor de OKRV. Ja dat leek me zeker wat. Ik heb het briefje ingeleverd en werd vervolgens gebeld door een enthousiaste Jan Withaar.